GYIK

Mennyi időt vesz igénybe a szerelés?

Ideális esetben 1 nap.

Történik-e helyszíni felmérés kivitelezés előtt?

Igen. Minden ügyfelünknél elvégezzük a helyszíni felmérést a legoptimálisabb és legideálisabb kivitelezés megtervezéséhez.

El fogja bírni a tető a napelemes rendszert?

Természetesen elbírja. A napelemek és a tartószerkezet nem gyakorol nagyobb terhet a tetőre, mint a téli hótakaró. 

Problémát jelent, hogy a tetőmet nem cserép fedi?

Ez nem probléma. Manapság szinten minden típusú tetőfedéshez megvannak a speciális szerelőelemek, amik lehetővé teszik a napelemek felhelyezését (kivéve pala, az azbeszt tartalom miatt).

Tud-e kárt okozni a napelem modulokban egy jégeső?

A napelem modulok ellenállnak az Európában “szokványos” jégesőknek, azaz a néhány cm átmérőjű jég nem okozhat kárt a strapabíró üveglapokban (erre a gyártók garanciát is vállalnak), ugyanakkor nem árt számolnunk az extrém időjárási jelenségekkel, amelyek által esetlegesen okozott anyagi kár ellen az épület/lakás biztosításának a napelemekre történő kiterjesztésével készülhetünk fel.

Milyen karbantartást igényel egy napelemes rendszer?

A napelemes rendszer nem igényel folyamatos karbantartást, ugyanakkor alkalmanként érdemes szakemberrel átvizsgáltatni az elektromos csatlakoztatásokat, kábeleket, valamint a tartószerkezeteket. Szükség esetén elvégezhető a napelem modulok felületének tisztítása.

Hová kerül elhelyezésre az inverter?

Az inverter elhelyezésénél az ügyfél által támasztott igényeket és a műszaki lehetőségeket vesszük figyelembe. Törekszünk a megfelelő és praktikus kivitelezésre.

Mekkora felfordulást fog okozni a szerelés?

A napelemek felszerelése nem jár különösebb átalakítással, átépítéssel, így az adott ingatlan paraméterei nem fognak megváltozni.

Meddig érvényes a garancia?

2 év garancia de meghosszabbítható 7-ig!

Luxor napelemre : 25 teljesítmény garancia!

Mi történik, ha megszűnik a gyártó?

Csak olyan napelemes rendszerelemeket gyártó cégekkel dolgozunk együtt, akik felelősségbiztosítással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy esetleges megszűnésük esetén is érvényesíthető a termékekre vonatkozó jótállás.

Mennyi idő alatt térül meg a beruházás?

A beruházás minden épület esetében egyedi. Optimális esetben a megtérülési idő akár 8-9 év, vagy annál is rövidebb idő lehet.

Milyen fizetési konstrukcióban lehet napelemes rendszerem?

Készpénzvásárlóként, pályázat vagy hitelkonstrukció keretében is vásárolhat. Utóbbiak esetében munkatársaink készséggel segítenek Önnek a legmegfelelőbb hitelkonstrukció megtalálásában.

Lehet-e bővíteni a napelemes rendszert?

Természetesen igen!